Tietosuojakäytäntö - Obsidan

Tietosuojakäytäntö

Päivitetty 2.4.2020

1. Käyttötarkoitus

Käyttäjältä kysytään toisinaan henkilötietoja (kuten nimeä ja sähköpostiosoitetta), jotta hän voi saada tai käyttää palveluita sivustossamme. Palveluita ovat esimerkiksi tiedotteet ja kilpailut, online-keskustelut, keskustelupalstat ja räätälöidyt palvelut. Kun annat tietosi pyydettyihin kenttiin, UCB ja sen palveluntuottajat voivat tarjota sinulle valitsemasi palvelut. Aina kun annat henkilötietoja, käsittelemme niitä näiden tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. Palveluidemme tarkoitus on antaa sinulle haluamiasi tietoja. UCB noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä ja toimii internetin parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

2. Kävijätiedot

Sivustoissamme kävijät pääsevät sivuston aloitussivulle ja voivat selata sivuston tiettyjä alueita paljastamatta mitään henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja. Emme seuraa selaimesi meille antamia tietoja, kuten sivustoa, josta siirryit (eli lähettävää URL-osoitetta), käyttämääsi selaintyyppiä, siirtymisaikaa ja –päivää sekä muita tietoja, joista sinua ei tunnisteta henkilökohtaisesti. Joissakin sivustoissamme sinun on rekisteröidyttävä, jotta voit siirtyä tiettyihin sivuston osiin. Keräämme myös sinua koskevia tietoja, jotka WWW-palvelin kerää automaattisesti, esimerkiksi IP-osoitteen ja toimialueen nimen. UCB saattaa käyttää näitä tietoja tarjontansa ja esitystensä mukauttamiseen. Lisätietoja on tämän Obsidan-sivuston Evästekäytännöt-kohdassa (jossa neuvotaan esimerkiksi, kuinka evästeiden salliminen peruutetaan tai muutetaan).

3. Henkilötietojen lähettäminen

Kun annat UCB:lle henkilötietoja (esimerkiksi kilpailuja, online-keskusteluja tai UCB:n räätälöityjä palveluita varten), olemme lakisääteisesti velvoitettuja käsittelemään tietojasi tietyllä tavalla. Meidän on kerättävä tiedot oikeudenmukaisesti eli kerrottava niiden käyttötavasta (tiettyjen internetsivujen ilmoituksissa kerrotaan, miksi tietoja pyydetään) ja ilmoitettava, aiommeko välittää tietojasi muille.

Kaikkia UCB:lle antamiasi tietoja käytetään yleensä vain yrityksen sisällä. Niitä ei koskaan luovuteta UCB:n ulkopuolisille tahoille pyytämättä ensin lupaasi, ellei lainsäädäntö edellytä tietojen paljastamista.

Säilytämme henkilötietojasi järjestelmissämme niin kauan kuin käytät pyytämääsi palvelua ja poistamme ne, jos tavoite on täyttynyt tai et enää halua jatkaa rekisteröitymistäsi räätälöidyn palvelun käyttäjänä. Kun säilytämme sellaisten henkilöiden tietoja, jotka eivät ole vielä rekisteröityneet mutta ovat osallistuneet UCB:n muihin palveluihin (esimerkiksi kilpailuihin), kyseisiä tietoja säilytetään vain niin kauan kuin niitä tarvitaan palvelun sujuvaa toimintaa varten. Huolehdimme siitä, että kaikkia henkilötietoja säilytetään turvallisesti ja tietoturvaa koskevan lainsäädännön mukaisesti. Jos UCB:n sivustossa ilmoitetaan, että UCB voi tietojesi avulla ottaa sinuun yhteyttä palvelun hallinnointia varten, tämä tarkoittaa sitä, että UCB voi ottaa sinuun yhteyttä tilaamaasi palveluun liittyvissä asioissa. Näin käy esimerkiksi silloin, kun muistutamme salasanasta tai ilmoitamme, että tietty palvelu on keskeytetty huoltoa varten.

Emme ota sinuun yhteyttä myynninedistämistä varten, esimerkiksi ilmoittamalla palvelun parannuksista tai uusista palveluista, ellet nimenomaan suostu kyseisiin yhteydenottoihin antaessasi tietojasi sivustolle tai myöhemmin hyväksyessäsi myynninedistämiseen liittyvien tietojen lähettämisen.

UCB kerää henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja sivustossa kävijöistä vain, kun ne annetaan vapaaehtoisesti. Rekisteröintinäytössä on selvästi merkitty, mitkä tiedot ovat rekisteröitäessä pakollisia ja mitkä vapaaehtoisia. Voit myös valita, haluatko saada tietoja sähköpostitse. Keräämme vapaaehtoisesti annettuja tietoja myös kyselyiden vastauksista, kyselytutkimuksista ja vastaavista lähteistä. Kun UCB saa tietoja, joista henkilö on tunnistettavissa, saatamme käyttää niitä liiketoiminnan kannalta perusteltuihin tarkoituksiin, kuten muualla kuin internetissä toimivat yrityksetkin. Näiden tietojen avulla voimme esimerkiksi ottaa sinuun yhteyttä postitse tai sähköpostilla tai antaa sinulle tietoja, jotka saattavat olla mielestäsi mielenkiintoisia. Niitä voidaan käyttää myös tietojen kokoamista ja analysointia varten, jotta pystymme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin. Kun käytät sivustoissamme keskustelua tai keskustelupalstaa, lähetät silloin viestin ja käyttäjätunnuksesi, joka tulee kaikkien rekisteröityjen käyttäjien näkyville. Älä lähetä sivustojemme keskustelupalstoille ja muihin julkisiin foorumeihin mitään tietoja, jotka haluat pitää yksityisinä. Saatamme pyytää sinulta myös lisätietoja, kuten sähköpostiosoitteen, jos haluat saada lisää palveluita tai tietoja, tehdä valituksen tai ilmoittaa ongelmasta.

Tietolukon merkki
Tietoturvasta vastaavien viranomaisten (informaatiovaltuutetun) laatima tietolukon merkki on tarkoitettu henkilötietoja keräävien organisaatioiden käyttöön. Merkin yhteydessä UCB kertoo, miksi tietoja pyydetään tai mistä saa selvityksen tietojen pyytämisen perusteista.

4. Arkaluonteiset tiedot

Arkaluonteisten tietojen keräämiseen ja käyttöön liittyy tietojen suojauksen, eheyden ja yksityisyyden ylläpitoa koskevia erityisiä velvoitteita ja vastuita. UCB varmistaa, että arkaluonteisia tietoja kerätään ja käsitellään käyttäjän nimenomaisella suostumuksella ja voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Arkaluonteiset tiedot eivät tule UCB:n ulkoisen jakelun ulottuville.

5. Tietojen yhdistäminen

Voimme luoda yhdistettyjä tietoja kaikista sivustossamme kävijöistä tuotekehitystä ja tuotteiden parantamista varten. Käytämme niitä myös markkinatutkimuksessa. Voimme antaa kolmansille osapuolille tietoja sivustoistamme yhdistetyssä muodossa, josta on poistettu tunnistamisen mahdollistavat henkilötiedot. Antaessamme yhdistettyjä terveystietoja haemme ne joukkona yksittäisistä tietueista ja poistamme niistä ennen käyttöä kaikki tiedot, joiden avulla henkilöt voitaisiin tunnistaa. Saatamme laskuttaa näistä tiedoista kolmansien osapuolten kanssa tehdyn sopimuksen mukaan.

6. Kolmannet osapuolet

Tietojen yhdistämisen lisäksi voimme jakaa tietynlaisia tietoja kolmansien osapuolten kanssa tässä esitetyllä tavalla.

Meille työtä tekevät henkilöt ja yritykset: käytämme alihankkijoina muita yrityksiä ja henkilöitä, jotka tuottavat meille palveluita. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, saatamme tarkistaa pätevyytesi muiden tietojen ohella valtuutettuja terveydenhuollon ammattilaisia koskevista tietokannoista. Näillä yrityksillä ja henkilöillä saattaa olla rajoitetut käyttöoikeudet joihinkin käyttäjistämme ylläpitämiimme henkilötietoihin.

Muut yritykset saattavat kerätä tietoja puolestamme sivustojensa kautta. Tällöin sivustossa saatetaan käyttää kehyksiä, joiden takia selaimen osoiteikkunassa ei näy kulloisenkin sivuston URL-osoitetta. Edellytämme kaikilta kyseisiltä yrityksiltä, että he rajoittavat tietosuojakäytäntömme mukaisesti henkilötietojen käyttöoikeuksia velvoitteiden täyttämiseksi tarvittavaan välttämättömään vähimmäislaajuuteen, eivätkä käytä tietoja muihin tarkoituksiin kuin meille suorittamiinsa tehtäviin.

Pyrimme parhaamme mukaan rajoittamaan muiden yritysten käyttöä kaikilla alueilla, joihin saattaa sisältyä terveydenhoidon tunnistettavia henkilötietoja. Kun kolmannet osapuolet toimivat ainoastaan kyseisten tietojen käsittelijöinä puolestamme, edellytämme heidän noudattavan kyseisten tietojen käsittelyä koskevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Siirrot yritysten välillä: jos siirrämme liiketoimintayksikön (kuten tytäryhtiön) tai käyttöomaisuutta (kuten sivuston) toiseen yritykseen, edellytämme, että yritys noudattaa näiden tietoturvakäytäntöjen ehtoja.

Lakisääteiset vaatimukset: voimme julkaista tietoja, kun pidämme julkaisemista tarpeellisena lainsäädännön tai määräysten noudattamista varten tai jos julkaiseminen saattaa olla tarpeen kuoleman tai vakavan vamman estämiseksi.

7. Tietoturva

Olemme käynnistäneet asianmukaiset toimintosarjat, joilla suojaamme internet-yhteyden kautta keräämiämme tietoja luvattomalta käytöltä ja väärinkäytöltä. Niillä pyritään myös ylläpitämään kyseisten tietojen tietoturvaa sekä estämään niiden luvaton käyttö ja väärinkäyttö, muuttaminen, laiton tai tahaton vahingoittaminen ja häviäminen.

8. Alle 18-vuotiaat

Jos olet alaikäinen, pyydä vanhemmiltasi tai huoltajaltasi lupa aina, kun annat henkilötietoja UCB:n sivustolle. Alaikäiset eivät saa antaa meille henkilötietoja ilman vanhempien tai huoltajan lupaa.

9. Linkit

UCB:n sivustoissa saattaa olla linkkejä muihin sivustoihin. Ota huomioon, että jos siirryt sivustoistamme muihin kuin UCB:n sivustoihin (“muihin sivustoihin”), voit joutua sivustoihin, joita paikallinen lainsäädäntö ei koske. UCB ei vastaa muiden sivustojen sisällöistä, joihin siirrytään sivustojemme kautta. Tämä tietosuojakäytäntö koskee vain UCB:n paikallisia sivustoja.

Kun olet poistunut sivustostamme käydäksesi muussa sivustossa, lue kyseisen sivuston tietosuojakäytännöt. UCB ei vastaa siitä, kuinka muut sivustot käsittelevät tietosuojaasi poistuttuasi UCB:n sivustosta.

UCB ei vastaa niiden yritysten, kohteiden ja yksilöiden tiedonkeruusta ja tietojen käytöstä, joihin sivustossamme on linkkejä.

10. Yhteystiedot

Jos haluat lisätietoja tai tarkastaa rekisterissä olevat tietosi, ota yhteyttä sähköpostitse: dataprivacy.finland@ucb.com